viahandel.dk

SDU itslearning: Quick Start guide

Link: https://sdu.itslearning.com/

Velkommen til SDU’s læringsplatform, baseret på itslearning.

Du har mindst én kursus her, dit personlige “sandbox”-kursus. Derudover kan du se de kurser, der er aktive i itslearning.

Hvorfor instruktioner til brug af itslearning?

  • Jo, fordi for at udnytte mulighederne i itslearning fuldt ud, skal du være opmærksom på, hvordan du strukturerer dit kursus på en god måde, og hvordan du udnytter funktionaliteten på en god måde. I instruktionerne guider vi dig til, hvordan du gør det.
  • Og fordi dine studerende ønsker, at alle deres kurser er bygget op på en lignende måde, så de nemt kan finde, hvad de skal læse og gøre for at være forberedt til din næste klasse. Men fortvivl ikke, du har stadig frihed til at undervise på den måde, du ønsker 😊

Indhold

  1. Strukturer dit kursus
  2. Sådan opsættes en
  3. Sådan linkes der mellem ressourcer og planer
  4. Sådan kommunikerer du med dine studerende

1. Strukturer dit kursus

Itslearning Plans-siden giver dig mulighed for at strukturere dit kursus i emner, under hvilke du kan oprette en række planer. En plan kan dække en passende periode eller forskellige undervisningselementer.

Det første, du skal gøre, når du strukturerer dit kursus, er at overveje, hvilke emner du har i dit kursus. Et emne kan for eksempel være en kursustema, en kursusmodul eller en kursusuge. Bemærk, at det første emne “Generel kursusinformation” allerede er tilføjet.

Når du opretter et emne, oprettes der automatisk en mappe med samme navn under fanen “Ressourcer”. Filer og læringsaktiviteter, du opretter i en plan, vil blive placeret i denne mappe.

Det er nyttigt at vide, at dine klasser automatisk overføres til kalenderen som begivenheder. Det er derfor vigtigt at planlægge hver plan. Når du planlægger en plan for en tidsperiode, der overlapper en kalenderbegivenhed, forbindes planen og begivenheden automatisk. Studerende kan derfor få adgang til planindholdet direkte fra kalenderbegivenheden.

Når du tilføjer datoer til din plan, vil din plan også vises i de studerendes samlede plan på tværs af de kurser, de deltager i – “Kalender -> Planer”.

Ved at tilføje datoer til din plan vil den også blive præsenteret på kursusoversigtssiden ovenfor kursusmeddelelserne, når det er relevant. Så du kan spare nogle meddelelser.

2. Sådan opsættes en plan

Planen indeholder som standard en række kolonner. Du kan tilføje flere kolonner, inklusive den forudindstillede “Learning Objects” kolonne og ekstra kolonner til fri tekst.

Du skal udfylde mindst “Titel,” “Dato,” “Beskrivelse,” og “Ressourcer og aktiviteter.”

  • Plan: Brug en kort, beskrivende titel.
  • Dato: Angiv dato her – skriv ikke datoer eller ugenumre i teksten, så du skal foretage mange redigeringer, hvis du vil genbruge planen næste år. Læs din fakultets anbefalinger om at indstille tidspunktet for planer.
  • Beskrivelse: Skriv en kort beskrivelse. Overvej, om du vil have, at din beskrivelse vises på kursusoversigtssiden? Bemærk, at denne beskrivelse vil blive vist i de studerendes kalender, når en plan er tilknyttet en begivenhed, modsat beskrivelsesfeltet i et emne.
  • Ressourcer og aktiviteter: Her kan du tilføje filer og læringsaktiviteter (opgaver, test, opgaver, diskussion osv.) ved at uploade/oprette dem direkte her eller linke til fanen “Ressourcer.”

Gå til Planindstillinger via øverst til højre på siden med planer.

Her kan du indstille planfelterne, og du kan også indstille, om felterne vises på dashboards (inklusive kursusoversigtssiden) og i de studerendes kalender.

Hver plan skal indeholde en passende mængde ressourcer og aktiviteter, så de studerende får en fornemmelse af, at de har en oversigt. Ikke for mange oplysninger i en plan – og ikke for mange planer, hvis hver af dem kun indeholder få aktiviteter.

Nu skal du klikke på “Tilføj” -linket under “Ressourcer og aktiviteter,” og du får en række muligheder:

  • Opgave, inkl. mulighed for feedback fra dig eller kammeratanmeldelse.
  • Opgave – informer de studerende om, hvad de skal gøre for at være forberedt til din næste forelæsning (Læs? Reflekter? Tag en test?)
  • Side – en HTML-side, kan indeholde tekst, billeder, videoer osv. Kan bruges på samme måde som et element i Blackboard. Du kan give dine studerende adgang til at redigere en side.
  • Kursus – her kan du linke til et element (fil, test osv.) i dine Ressourcemapper.
  • Office 365 – link til en fil i din Onedrive eller Sharepoint eller upload en fil til dit itslearning-kursus.
  • Eller upload en fil fra din computer.

Vil du gøre mere? Så klik på “Vis alle”:

3. Sådan linkes der mellem ressourcer og planer

Hvis du har fulgt vejledningen om migration af kursusmateriale, kan du nu se dit migrerede kursusmateriale under fanen “Ressourcer”. Her vil du have filer, test, opgaver og elementer (nu “Sider”).

Det er en god idé at starte med at sortere materialet i mapper, der svarer til emnerne i dit kursus. Når du opretter dine emner, oprettes der automatisk mapper for hvert emne under “Ressourcer.” Overvej også at oprette undermapper til hver plan, især hvis du har mange ressourcer i dine mapper. Nu kan du flytte dit materiale fra de migrerede mapper til emnemapperne ved at trække og slippe.

For at linke fra din plan til en fil, test eller andet element i “Ressourcer”, skal du vælge “Tilføj -> Kursus.” Marker det element, du vil have, og klik på “Tilføj” for at afslutte operationen.

4. Sådan kommunikerer du med dine studerende

På kursusoversigtssiden har du “Course Stream.” Meddelelser i kurset er øverst, ordnet fra nyere til ældre. Meddelelser bør bruges til vigtig information af permanent interesse. Antallet af meddelelser bør begrænses, så ældre men stadig relevante indlæg stadig kan findes.

Under meddelelserne er “Seneste ændringer,” herunder:

  • Nye elementer (filer, opgaver, tests osv.) og opdateringer til dem. Det er muligt at markere en ændring i en fil som mindre, hvilket undgår, at der oprettes et indlæg her.
  • Nye tråde eller indlæg i diskussioner (bemærk, at dette ikke giver en meddelelse i klokkeikonet)
  • Udvidelser/apps, der bruges i kurset og har tilladelse til at opdatere

De studerende får en meddelelse i itslearning-appen og i itslearning på deres computer (klokkeikonet), når der er nye ting tilgængelige for dem, herunder:

  • Påmindelse om at afslutte en test eller opgave (hvis læreren har sendt en påmindelse)
  • Når en karakter eller feedback er tilgængelig
  • Når en lærer opretter en meddelelse i et markeret kursus

Både lærere og studerende kan bruge besked-systemet (ligesom Messenger). Her kan du sende individuelle beskeder til en eller flere af dine studerende eller starte en gruppechat.

Besked-systemet bør bruges til beskeder, der er relevante lige nu, men ikke af permanent interesse. For eksempel aflysninger af undervisning eller øvelser.

For yderligere information, læs venligst “Anbefalinger til brug af kommunikationskanaler i itslearning – for lærere.”

Gå til https://sdunet.dk/en/itslearning for SDU-guides og tutorials.